PIRMOSIOS PAGALBOS MOKYMAI PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIAMS ,,P-P-P’’

          Vasario 11 dieną minima Europos skubios pagalbos numerio (112) diena. Todėl gimnazijoje vyko įdomus ir naudingi užsiėmimai pirmosios pagalbos tematika 1 - 4 klasių mokiniams. Didelis dėmesys buvo skiriamas praktikai, kad mokiniai galėtų susipažinti su realiais scenarijais ir tai padėtų jiems jaustis pasiruošusiems ir užtikrintiems, jei tokia situacija kiltų realiame gyvenime.

          Užsiėmimų metu mokiniai susipažino ir praktiškai demonstravo Heimlicho manevrą. Suprato kaip teisingai ir saugiai atlikti šį manevrą, jei kas nors užspringo ar turi užsikimšusius kvėpavimo takus. Susipažino su kraujo stabdymu. Mokiniai buvo mokomi pagrindinių būdų, kaip sustabdyti kraujavimą. Taip pat susipažino su vaistinėlės turiniu. Buvo pristatytos pagrindinės priemonės, kurias galima rasti vaistinėje ir kaip jos gali padėti skirtingose situacijose. Vaikai prisiminė skubiosios pagalbos numerį (112) ir pirminio gaivinimo veiksmus.

          Pirmosios pagalbos užsiėmimai atskleidžia, kad pirmosios pagalbos įgūdžiai gali būti mokomi ir suprantami net mažiausiams mokiniams.

          Net mažiausi gali tapti dideliais - žinodami, kaip padėti kitam!

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Enrika Bučienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija