EDUKACINĖ PAMOKA GAMTOS TYRIMO CENTRE VILNIUJE, MINERALŲ MUZIEJUJE ,,DANGAUS KŪNŲ, NUKRITUSIŲ LIETUVOJE, TYRIMAS‘‘ IR ORIENTACINIS ŽAIDIMAS ,,VILNIAUS KODAS – PASAULIO PAVELDAS‘‘

          Gruodžio 13 d. IV gimnazijos klasės mokiniai su chemijos – fizikos mokytoja J. Girniuviene vyko į Vilnių, gamtos tyrimo centre, mineralų muziejuje vykusią edukacinę pamoką ,,Dangaus kūnų, nukritusių Lietuvoje, tyrimas‘‘. Muziejaus darbuotoja gimnazistus supažindino su mineralais, grynomis medžiagomis, patys analizavo jų sudėtį mikroskopų, padidinamųjų stiklų pagalba. Įdomiausia buvo savo rankose laikyti dangaus kūnus – meteoritus, kurie yra nukritę Lietuvoje bei kitose valstybėse, sužinoti jų sandarą, savybes.

          Po edukacinės pamokos, mokiniai vyko į orientacinį žaidimą iš kultūros paso siūlomų renginių  ,,Vilniaus kodas – pasaulio paveldas‘‘. Pasiskirstę į 4 grupes, ieškojo atsakymų patys, džiaugiausi, kad buvo drąsūs ir klausė praeivių nuomonės. Žaidimas lieka žaidimu – nugalėjo draugystė.

          Sužinoję ir pamatę įdomių faktų apie meteoritus, mineralus, atsipalaidavę orientacinio žaidimo metu, pozityviai nusiteikę, grįžom namo.

Chemijos – fizikos mokytoja J. Girniuvienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija