EUROPOS KALBŲ DIENOS MINĖJIMAS GIMNAZIJOJE

          2023-ieji Europos įgūdžių metai, skirti skatinti mokymąsi visą gyvenimą, užsienio kalbų mokymąsi, pagerbiamas ES šalių narių kultūrinis paveldas ir tarpkultūrinis bendradarbiavimas.

          Mūsų gimnazijoje Europos kalbų diena buvo paminėta trečiadienį (rugsėjo 27 d.). Šią dieną pradinukai kūrė plakatus, kuriuose pavaizdavo, kaip jie supranta kalbos ir skaitymo svarbą, o 5-8 klasių mokiniai vertė kitų Europos šalių patarles bei iškilių žmonių posakius apie kalbą ir iliustravo juos plakatuose. Moksleivių darbai eksponuojami mokyklos erdvėse.

          I-IV gimnazijos klasių moksleiviai dalyvavo nebylių animacinių filmų įgarsinimo konkurse. Užsienio kalbų pamokų metu, susibūrę į komandas, jie kūrė filmukams dialogus anglų arba anglų-lietuvių kalbomis, o pristatydami juos aktų salėje per 6 pamoką įgarsino gyvai scenoje. Komisijos narių: direktoriaus pavaduotojos Laimutės Berštautienės, mokytojų Laimutės Litvinskienės ir Danguolės Bradūnienės sprendimu pirmąją vietą laimėjo IV g. klasės moksleiviai Greta Dabušinskaitė ir Rolandas Kryževičius. Antrąja vieta pasidalino II g. klasės komanda: Marija Astrauskaitė, Ieva Dimaitė, Evelina Ramanauskaitė, Mantas Orentas, Gabrielė Zavadzkytė ir III g. klasių moksleiviai Arminas Petrokas ir Laimutis Barkauskas. Atskiroje kategorijoje buvo apdovanoti I g. klasės moksleiviai Gabrielė Mockutė, Nojus Nekrošius, Arijus Mišeika, Lukas Labutis, Mantas Kinčius ir Kajus Maziliauskas. Kol komisija skaičiavo vertinimo balus, visi žiūrovai turėjo galimybę sudalyvauti Europos kalbų protų mūšyje ir laimėti asmeninius prizus.

          Europos kalbų dienos veiklas organizavo mokytojos Eglė Linkevičiūtė, Laimutė Litvinskienė ir Danguolė Bradūnienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija