NACIONALINIS IT IŠŠŪKIS

          Nacionalinis IT iššūkis – projektas, skirtas neformaliajam 7-9 klasių mokinių švietimui IT srityje. Projekto metu mokiniai dalyvavo virtualiose pamokose, mokėsi programuoti ir kurti savo internetinius puslapius ir varžysi dėl įsteigtų prizų.  Į „Telia Global Services Lithuania“ inicijuotą ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą projektą iš viso jau įsitraukė virš 10000 moksleivių iš daugiau nei 750 Lietuvos mokyklų.

          Iššūkis vyko 2023-ųjų mokslo metų antrąjį pusmetį ir buvo sudarytas iš skirtingų etapų.

          I projekto etape – vyko nuotolinės specialistų pamokos moksleiviams ir mokytojams, o etapo pabaigoje – moksleivių žinių patikrinimo testas. Pagal moksleivių aktyvumą dalyvaujant iššūkyje buvo atrinktos 10 aktyviausių mokyklų, o  20 testą geriausiai atlikusių moksleivių tęsė dalyvavimą antrame iššūkio etape, kurio trukmė – dvi savaitės. Moksleiviai dalyvavo individualiose sesijose su IT specialistais, kurių metu kūrė internetinių puslapių projektus. 3-ose pažangiausiose mokyklose vyko gyvi moksleivių susitikimai su IT specialistais.

          Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ČEKIŠKĖS PRANO DOVYDAIČIO I GIMNAZIJOS KLASĖS MOKINYS MANTAS ORENTAS  1 etape ne tik geriausiai pasirodė, bet ir pripažintas vienas iš 3 geriausių internetinių svetainių autorių ir apdovanotas nešiojamu kompiuteriu „MSI Katana“ bei praleido įspūdžių kupiną popietę „Telia Global Services Lithuania“ biure.

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija