KOVO 11-OSIOS RENGINIAI GIMNAZIJOJE

          Kasmet Kovo 11-oji primena mums, kokią didelę dovaną esame gavę – laisvę. Esame laisvi kalbėti ir rašyti lietuviškai, laisvai reikšti savo mintis, norus, jausmus ir emocijas, džiaugtis, palaikyti vieni kitus, mylėti ir didžiuotis savo Lietuva. Kovo 11-oji mums visiems  labai svarbi diena, todėl šiai šventei  paminėti skyrėme veiklas, kurios vyko visą savaitę:

Pirmadienį vyko gimnazijos erdvių apipavidalinimo darbai, bei parodų organizavimas;

Antradienį – pamokų ciklas “Mano gimtinė Lietuva”;

Trečiadienį –  priešmokyklinės grupės bei 1-8 ir I-IV g. klasių protmūšis ,,Ką žinai apie Lietuvą”, kurį organizavo gimnazijos mokinių taryba;

Ketvirtadienį – pradinukų žygis ,,Žygiuok už Lietuvą“;

Penktadienį – tradicinis Kovo 11-osios bėgimas bei šventinis minėjimas. 

          Visi su nekantrumu laukė penktadienio, nes tradicinis bėgimas, tai veikla, kurią labai pamėgo mūsų gimnazijos sportininkai ir kuri vyksta jau ne vienerius metus bei tapo šios gražios šventės tradicija. Padarę apšilimą prie mokyklos, bėgikai su mokykliniais autobusais išvyko link Prano Dovydaičio sodybos, nuo kur ir prasidėjo bėgimo trasa. Nors oras nelepino, pūtė žvarbokas vėjas, visi sugrįžo sveiki su gera nuotaika. Išgėrę arbatos ir pailsėję, visi sugūžėjo į aktų salę, kur vyko šventinis minėjimas ir apdovanojimų įteikimo ceremonija. Renginį vedė 8 klasės mokiniai, kurie į meninę kompoziciją pakvietė ir kitus  gimnazijos atlikėjus. Gimnazijos direktorius R. Saltonas įteikė nugalėtojų taures ir medalius už bėgimą, protmūšio nugalėtojų padėkas ir dovanėles, padėkomis buvo  apdovanoti ir raštingiausi 5-8 klasių mokiniai bei  konkurso „Olympis 2022-Rudens sesija“ dalyviams įteiktos padėkos ir medaliai.

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija