MOKYKLOS 70-MEČIO JUBILIEJUS „PO BALTA OBELS ŠAKA“

          Nenumaldomai bėgantis laikas labai panašus į baltų pūkų kamuolius vasarą skriejančius per beribes žydrojo dangaus platybes. Atsigulę ant vešlia žole pasipuošusios žemės matome, kad jie slenka labai lėtai, tačiau nesunkiai suprantame, kad taip prabėga diena, savaitė, metai.

          Šiais metais Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija išlydėjo 70-ąją abiturientų laidą. Tiek laidų baigė šią mokyklą ir iškeliavo į platų pasaulį įgyvendinti savo svajonių. O abiturientų, kurie baigė šią mokyklą jau daugiau nei 1500.

          Gegužės 27 dieną Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje vyko mokyklos 70-ies metų paminėjimo renginys „Po balta obels šaka“, kuriame dalyvavo esami ir  buvę mokyklos mokiniai, mokytojai, darbuotojai, svečiai. 

          Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Čekiškės Švč. Trejybės bažnyčioje. 13 val. visi atskubėjo į gimnaziją. Prie gimnazijos visus pasitiko „Mažųjų TV studija“. Jaunieji žurnalistai savo studijoje pakalbino ne vieną buvusį mokytoją, mokinį ar svečią. Iš viso tą dieną atvyko net 215 dalyvių. 

          Renginio pradžioje gimnazijos direktorius Ričardas Saltonas ir pavaduotoja ugdymui Laimutė Rutkauskienė visus pasveikino su švente, pasidžiaugė atvykusiais bei perskaitė Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno sveikinimą, kuriame meras džiaugėsi gimnazijos pilietiškumu, bendruomeniškumu, reikšmingais pasiekimais rajono ir respublikiniuose projektuose, konkursuose, sportinėse varžybose. Meras palinkėjo ir toliau puoselėti savąją mokyklą, darbais tęsti jos istoriją ir tradicijas. 

          Į šventę atvyko esami ir buvę mokiniai, darbuotojai bei svečiai: Kauno r. kultūros švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Jankauskienė, kuri perdavė šilčiausius linkėjimus nuo vedėjo Jono Petkevičiaus bei dovaną gimnazijos bendruomenei – 1000 eurų kelionei; taip pat į šventę atvyko Čekiškės seniūnas Mečislovas Zavedskas, parapijos klebonas Gintautas Kabašinskas, Čekiškės socialinės globos ir priežiūros namų direktorius Linas Grigaitis ir kiti - atvykę iš įvairiausių Lietuvos kampelių. 

          Šventinės programos metu apžvelgti nuveikti darbai, pasidžiaugta gimnazijos laidų paroda, džiugiomis akimirkomis, prisiminti istoriniai faktai bei apdovanoti atminimo dovanomis gimnazijos darbuotojai. 

          Po šventinės programos, visi sugūžėjo į gimnazijos sodą, kur savo įgūdžius kortodromo trasoje pademonstravo R. Kochanausko vadovaujamo būrelio nariai. Po trumpo pasirodymo kortodrome visi pasivaišino šventiniu tortu, gimnazijoje keptomis bandelėmis, skautiška koše, pasivaikščiojo po renovuotos gimnazijos erdves, prisiminė tuos gražius moksleiviškus metus bei pasilinksmino vakaronėje „Dar pabūkim“.

          Džiaugiamės svečių, mokinių ir darbuotojų atvykusių į šventę gausa,  nuoširdžiais pokalbiais, bei paliktais gražiais padėkos ir atsisveikinimo žodžiais.

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija