KOVO 20 D. PASAULINĖ BURNOS SVEIKATOS DIENA

          Kauno r. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje ne tik mažiausieji ,,Skruzdėliukai“, ,,Lašeliukai“, ,,Peliukai“, bet ir 1 klasės mokiniai kartu su visuomenės sveikatos specialiste mokėsi apie teisingą dantukų priežiūrą. Visuomenės sveikatos specialistė su vaikais žaidė klausimų - atsakymų viktoriną ,,Sveikų dantukų komanda: dantų šepetėlis, dantų pasta ir dantų siūlas skuba į pagalbą“. Viktorinos metu vaikučiai prisiminė kiek kartų per dieną reikia valyti dantukus, kiek vaikai turi pieninių dantukų, kaip taisyklingai valytis dantukus, ar galima skolintis dantų šepetėlį, kam reikalingas liežuvis, seilės, dantys ir koks maistas yra dantukų draugas… 

          Taigi norime priminti, kad pradėjus lankyti mokyklą tėveliai neprarastų budrumo ir prižiūrėtų, kad vaikai kasdien išsivalytų dantukus. Dantų valymas su dantų pasta ir šepetėliu yra efektyviausia priemonė, siekiant išvengti dantų ligų.

          Vaikų dantų priežiūrą gerokai palengvina dantų dengimas silantais, kurie dantis apsaugo nuo ėduonies, tereikia kreiptis į odontologą. ,,Smile“- šypsena yra tarsi dantų šepetėlis“.

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija