KAUNO MOKINIŲ SAVIVALDŲ KONFERENCIJA „AŠ NE(TOKS) KAIP TU!“

          Lapkričio 18-19 dienomis Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje vyko Kauno mokinių savivaldų konferencija „Aš (ne)toks kaip tu!“, kurioje mūsų gimnaziją atstovavo 7 klasės mokinė Gabrielė Kasiulytė ir II g. klasės mokinys Arnas Klimavičius.

          Konferencijos metu buvo aptarta Lietuvos moksleivių sąjungos 2021-2023 m. m. vykdoma programa „Laikas jausti“, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į pozityvios emocinės aplinkos mokyklose svarbą ir aktualizavimą. Taip pat mokiniai susipažino su jaunimo politika, mokinių savivaldos galimybėmis, Lietuvos moksleivių sąjungoje vykstančiais pokyčiais, naujais įstatais. Pasikeitimai buvo pristatomi ne tik mokiniams, bet ir mokinių savivaldų kuratoriams.

          Kadangi į konferenciją suvažiavo moksleiviai iš skirtingų Kauno miesto ir rajono mokyklų, jiems vyko įvairios veiklos grupėse, diskusijos. Kviečiu paskaityti mokinių įspūdžius, patirtus konferencijoje.

          Gabrielė: „Tik atvykus į konferenciją iš visų sklido labai gera nuotaika ir geros emocijos. Iš tikrųjų konferencija buvo be galo įdomi, visos paskaitos buvo savotiškai įdomios ir, manau, naudingos kiekvienam mokinių tarybos atstovui. Labai patiko tai, kad šioje konferencijoje nebuvo tik paskaitos ir klausymasis. Man viena iš labiausiai patikusių veiklų buvo socializacijos antra dalis, kai reikėjo atlikinėti įvairias užduotis su savo junginiu, po visų paskaitų. Taip pat buvo ir naktinės veiklos, kurios tai pat buvo labai įdomios, linksmos ir įtraukiančios. Antrą dieną, t. y. šeštadienį vyko pati įdomiausia paskaita, nes kalbėjome apie lygybę. Manau, kad ši tema yra aktuali kiekvienam žmogui. Be galo smagu susipažinti su kitų mokyklų mokiniais, tad dalyvavimas konferencijoje – labai gera nauja patirtis, tikrai dar kartą apsilankyčiau.“

          Arnas: „Man patiko visas renginys. Daug sužinojau apie renginių organizavimą ir lyderystę. Labai įdomiai praėjo socializacija. Jos metu vyko komandiniai žaidimai (pabėgimo kambario pavidalu), kuriuose buvo reikalingas bendradarbiavimas. Mūsų grupė laimėjo II vietą! Žinoma, negaliu nepaminėti gero maitinimo, malonios LMS ir organizatorių komandos.“

 

MT kuratorė – gimnazijos psichologė Gintautė Jegorovaitė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija