SPALIS – MOKYKLŲ BIBLIOTEKŲ MĖNUO

          Aprimus rugsėjo šurmuliui į mokyklų bibliotekas atkeliauja spalis – tarptautinis  mokyklų bibliotekų mėnuo. 2022-ųjų metų tema: Skaitydami kuriame taikų ir harmoningą pasaulį“.

          Visi esame labai skirtingi, tačiau gyvendami globaliame pasaulyje, jaučiame taikos ir harmonijos poreikį. Skaitymas gali padėti mums suprasti ir palaikyti vieniems kitus. Skaitydami galime įvertinti, kokias nelaimes neša žmonių nesantaika ir neapykanta. Atsakyti mums padės knygų skaitymas, pokalbiai ir diskusijos apie perskaitytus tekstus. 

          Spalio mėnesį vyko lietuvių literatūros pamokos bibliotekoje. 3 klasės mokiniai skaitė ištraukas apie raganą Lilę. 4 klasės mokiniai aptarė „Vasaros iššūkio“ rezultatus, pasveikinta Pradinukų skaitymo čempionato dalyvė Vasarė Steponaitytė. 5-8 klasių mokiniai užklasinio skaitymo pamokas skyrė burtams ir magijai su Hariu Poteriu. IV g. klasės mokiniai skaitė  B. Krivicko kūrybą. Jo poezijos žmogus – karys, partizanas, tėvynės gynėjas. Svarbiausios vertybės – garbė, sąmoningas pasirinkimas ginti tautos laisvę.

Kurkime taikų ir harmoningą pasaulį! 

 

Bibliotekininkė L. Litvinskienė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija