ADVENTO RYTMETIS - KALĖDŲ GIESMĖ

Kur bebūtum dabar 

Pasibaigs, prasidės...

Paslapčių paslaptis

Nuo Kalėdų žvaigždės.

 

          Koks stebuklingas šv. Kalėdų metas. Laikas, kuris suveda visus Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos mokinius ir mokytojus į vieną būrį. Advento rytmetis - „Kalėdų giesmė“, čia skamba nuostabios vaikų giesmės. Arnoldas ir Aurimas III g. klasės mokiniai vesdami renginį dalinosi šypsena ir šiluma su kiekvienos klasės atlikėjais bei žiūrovais. 

          Renginį pradėjo mažiausios, 1-4 kl. žvaigždutės. Kiekvienos 5-XII klasės mokiniai atliko po giesmę, atlikėjams akomponavo muzikos mokytojas A. Furmonas. Renginį vainikavo ir mokytojų giesmė „Kaip elnė geidžia vandens šaltinių“. 

          Advento metu mokiniai kartu su tikybos mokytoja Jurgita, gamino Betliejaus miestelį, kuris šventiniu laikotarpiu puošia mokyklos erdves. Šventės pabaigoje sveikinimo žodį tarė ir dovanas dalino gimnazijos administracija. Skambėjo giesmės, viena už kitą gražesnės. Kelios giesmės dar nuskambės ir suvirpins visų parapijiečių ir svečių širdis Kūčių vakaro šv. Mišiose. 

          Šis renginys mūsų gimnazijoje  tapęs tradicija ir tuo mes didžiuojamės, nes tai kelias į kiekvieno širdį per Kalėdų stebuklingą muziką. 

 

A. Kriščiūnas, III g kl.

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija