• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 376

NETRADICINĖ LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS PAMOKA MUZIEJUJE

 


Šiuolaikinis ugdymas grindžiamas nuostata, kad kiekvienas jaunas žmogus pasaulį už klasės sienų gali patirti kaip integralią mokymosi dalį, kuri pratęsia ar papildo klasės aplinkoje vykstantį mokymąsi.

Vasario 11 dieną lietuvių kalbos ir literatūros pamoka Ig. klasėje vyko Vilkijoje A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejuje - name, kuriame ryškiausią pėdsaką paliko garsiausias lietuvių tautosakininkas ir etnografas Antanas Juška. Jo sukaupti lietuvių liaudies dvasiniai turtai ir šiandien stebina savo gausa. A.Juškos amžininkai mini daugiau nei 70 000 senųjų lietuviškų žodžių žodyną, 7 000 dainų dainyną, apie 2 000 melodijų rinkinį dešimtis raštais mirgančių audinių, skrynių, šimtus senosios buities rakandų. „Čia, šioje vietoje, yra šaknys. Sienos, balkiai išlikę. Įsivaizduokit, mes čia sėdim, o čia yra sėdėjęs ir Vydūnas, ir Čiurlionis, ir Žmuidzinavičius, Dauguvietis, Valančius. Ir jie visi čia kažką paliko“, – sakė muziejaus įkūrėjas Arūnas Sniečkus.

Mokiniams patiko įtaigus muziejaus vadovo pasakojimas, nuoširdumas, pasiaukojimas darbui, kuris padeda mums geriau pažinti savo tautos šaknis.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja L. Litvinskienė

 

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija