PENKTOKŲ IŠVYKA Į TRAKUS

 

Karštą birželio 14 – osios rytą penktos klasės mokiniai su savo auklėtoja Laimute Litvinskiene išvyko į Trakus. Iki edukacinės pamokos pilyje turėjome laiko savarankiškai pavaikščioti ežero pakrante, apžiūrėti jachtas, paragauti kibinų, nusipirkti suvenyrų, netgi pabendrauti ir nusifotografuoti su japonų pora.

12 valandą  Trakų Salos pilies ekspozicijoje vyko edukacinė pamoka ,,Pasivaikščiojimai su Vytautu Didžiuoju". Kunigaikščio menėje gidė Irena mums papasakojo įdomiausias žinias iš istorinių šaltinių apie Vytauto Didžiojo asmenybę. Toliau dirbome grupėmis: gavome užduotį ekspozicijų salėse savarankiškai surasti eksponatus su valdovo atvaizdais bei parengti jų trumpą pristatymą. Susipažinome su menininkų, vaizduojančių kunigaikštį Vytautą, darbais, pilies eksponatais. Praktinėje užsiėmimo dalyje savarankiškai pasigaminome antspaudo, kuriame pavaizduotas kunigaikštis, kopiją.

Likusį laiką leidome „Trasalyje“ – vandens pramogų parke, kuriame išbandėme sūkurines vonias, vandens kaskadas, raitytą ir vingiuotą baseiną, sudarantį sraunią vandens tėkmę, jūros bangas,  turkišką ir rusišką pirtis. Skrydžio polėkį pajautėme čiuoždami 13,30 ir 70 metrų ilgio vandens nusileidimo kalneliais. Važiuodami dainavome ir visi linksmi grįžome namo.

Ieva Dimaitė ir Gabrielė Zavadzkytė, 5 kl.

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija