„SKAITOME LIETUVAI -2018“

Skaitymo nauda yra neišmatuojama, nes ugdo kūrybinį ir kritinį mąstymą, skatina protinę veiklą, padeda ugdyti dėmesio koncentraciją.

Kauno rajono mokyklose visą spalio mėnesį buvo  organizuojami garsinio skaitymo renginiai: projekto „Skaitome Lietuvai -2018“ vykdymas. Mūsų gimnazijoje garsinio skaitymo iniciatyvos buvo integruotos į lietuvių kalbos ir literatūros pamokas. Mėnesio pradžioje tris literatūros pamokas aštuntokai skaitė vaidmenimis V. Šekspyro tragediją  „Romeo ir Džiuljetą“. Meniniu skaitymu pasižymėjo Emilija, Devidas, Kamilė O., Arnoldas, Gabija ir Kotryna. Spalio 12 dieną penktos klasės mokiniams garsinio skaitymo pamoka vyko miestelio bibliotekoje. Čia jie skaitė balsu  rastas įdomybes enciklopedijose, žinynuose ir žodynuose. Ievą Dimaitę ir Ievą Kalčinskaitę sudomino Medicinos  enciklopedija. Mantą ir Gabrielę  – Iliustruotas biologijos žinynas.  Evelina , Vaidilė, Nojus, Kajus, Titas ir Valentinas pasirinko dar nežinomų terminų aiškinimus iš Visuotinės Lietuvių enciklopedijos. II g. klasės literatūros pamokose visi gimnazistai garsinio skaitymo mėnesįužbaigė skaitydami hegzametru parašytos Homero „Iliados“ ir „Odisėjos“ ištraukas. 

.„Daugybei žmonių knygos reikalingos kaip duona ir druska. Ir taip bus, kad ir kiek išrastume įmantrių kasečių, televizijų ar kitų pakaitalų...“ (A. Lindgren).

Lietuvių kalbos mokytoja L. Litvinskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija