• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 288

,,KŪRYBOS PAVASARIS - 2018“ BAISOGALOJE

 



,,Jaunam menininkui nevalia dairytis išorėn, nes niekas negali jam nei patarti, nei padėti. Yra tik vienas būdas - eiti į save"( Rainer Maria Rilke).

,,Kūrybos pavasaris- 2018“ - tai Lietuvos jaunųjų kūrėjų festivalis.  Šiemet jis buvo skirtas Lietuvos šimtmečiui paminėti. Festivalyje dalyvavo devyniasdešimt mokyklų. Neatsiliko ir mūsų mokyklos mokiniai. Baisogaloje, Kamarų dvare, skambėjo  Edvino Leskausko ir Kamilės Orentaitės eilės. Pagal Gabijos Laurinavičiūtės eilėraštį ,,Mamytei“ buvo sukurta daina, o jos natos buvo įteiktos pačiai Gabijai. Savo kūrinius siuntė ir daugiau mokinių, bet dėl laiko stokos jie nebuvo perskaityti.

Prieš renginį vyko ekskursija po dvarą. Po pirmosios dalies visi vaišinomės valgomajame, kuriame kažkada valgė patys ponai Komarai. Per pertrauką apžiūrėjome ir nuostabią dvaro aplinką. Aplink jį daug medžių, nuostabiai žydinčių gėlių, iškasti dideli tvenkiniai, kuriuose plaukioja antys.    Antroje renginio dalyje klausėmės mokinių eilėraščių, sakmių, dainų ir žiūrėjome tų pačių eilėraščių iliustracijų pristatymą. Mintimis apie kūrybą dalijosi ir jauni poetai jau sulaukę pripažinimo. Jie skaitė savo kūrinius bei vertino mokinių darbus. Pabaigoje palinkėjo nenustoti užsiimti mėgstama veikla ir atrasti save. Visi festivalio dalyviai buvo apdovanoti, taip pat ir lietuvių kalbos mokytojos Laima Šukytė ir Laimutė Litvinskienė.

Indrė Vičiūnaitė 8 kl. mokinė

 

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija