• Kategorija: Renginiai
  • Peržiūros: 475

Jaunimo diena Šiluvoje, 2015 "Teesie Tavo valia" (Mt 6:10)

  

Švč. Mergelės Marijos apsireiškimas Šiluvoje, laikomas vienu pirmųjų Marijos pasirodymų 1608 m. Europoje. Todėl ir mums, tikintiesiems, labai svarbu tą vietovę lankyti. Kaip ir kasmet 5-8 ir I-IV gimnazijos klasių mokiniai kartu su tikybos mokytoja Jurgita Vyšniauskiene išvyko  į Šiluvos atlaidus, švenčiant Pašvęstojo gyvenimo metus. 
Rugsėjo 11 dieną šioje šventovėje vyko Kauno arkivyskupijos jaunimo diena 2015, kurios tema "Teesie Tavo valia" (Mt 6:10). Pirmiausia aplankėme garsiąją Apsireiškimo koplyčią, mokiniai joje pasimeldė, išsakė savo prašymus, dėkojimus, netgi keliais apėjo apie Mergelės Marijos altorių. Paskui lankėmės Švč. M. Marijos Gimimo bazilikoje, dalyvavome Šv. Mišiose aištėje ir gavome vyskupo Kęstučio Kėvalo palaiminimą.
Jaunimo dienos renginiai tęsėsi Lyduvėnuose.Čia vyko mokymai, kūrybinės dirbtuvės, bendra malda, užsiėmimai grupelėse, kuriuos vedė vienuoliai ir kunigai, grupės „Leav“ koncertas, pamaldos ir agapė.
Grįždami  namo, mokiniai dalinosi įspūdžiais ir džiaugėsi, kad ši piligriminė kelionė susistiprino tikėjimą, suteikė galimybę kartu pabūti su bendraminčiais.

Tikybos mokytoja J. Vyšniauskienė

© 2024 All rights reserved

Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija